Livre
Néerlandais

Gouden leeuw

Wilbur Smith (auteur)
In 1670 is kaper Hal Courtney, kapitein van de 'Golden Bough', op weg van Ethiopië naar Zanzibar om wraak te nemen op zijn grootste vijand.
Titre
Gouden leeuw
Auteur
Wilbur Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Golden lion
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2015
397 p.
ISBN
9789401604925 (paperback)

Commentaires

In 1670 vaart kaper Hal Courtney (20), kapitein van de ‘Golden Bough', van Ethiopië naar Zanzibar. Zijn vader is opgehangen door verraad van Angus Cochran (Buizerd) en Hal wil wraak. De Buizerd zou zijn omgekomen, maar is nog in leven en is zwaargewond aangespoeld op de kust van Zanzibar. Hij is naar het verblijf gebracht van maharadja Jahan, die hem nu in zijn macht heeft. Die wil dat hij Hal doodt, omdat Hal voor het christelijke Ethiopië tegen moslims vocht. Ook heeft hij grote moeite met de zwangere vriendin van Hal, de Ethiopische generaal Judith. Bovendien wil hij de historische schat hebben waarvan Hals vader en ook Hal zelf veel zouden weten. Van de auteur van historische romans (1933) verschenen veel bestsellers, o.a. drie series Courtney-romans. Dit is een vervolg op de derde serie daarvan. De levendige, kleurrijke internationale bestseller is heel boeiend door een goede mix van veel actie en wat romantiek. Minpuntjes zijn de wat rommelige plot en de nogal schematische hoofd…Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by jimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langue…En lire plus sur Wikipedia