1774. Een jongeman vertrekt van Zuid-Afrika naar Engeland — op zoek naar avontuur. Na zijn geld verbrast te hebben in de hoofdstad, belandt hij bij de marine. In de Britse strijd tegen opstandige Amerikaanse kolonisten wordt hij geconfronteerd met onverwachte familiebanden.
Titre
Stormvloed
Auteur
Wilbur Smith
Collaborateur
Tom Harper
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Storm tide
Éditeur
Haarlem: Xander, 2022
430 p.
ISBN
9789401616850 (paperback)

Commentaires

Een historische thriller over moed, wraak en vrijheid, revolutie en een intens verdeelde familie. 1774. Rob Courtney groeit op aan de oostkust van Afrika, dromend van een avontuurlijk leven op zee. Als zijn grootvader sterft, grijpt Rob zijn kans en vertrekt naar Engeland. In Londen wordt hij echter verleid door de charmes van de grote stad, en al snel raakt hij zijn geld en zijn hoop op avontuur kwijt. Tot hij bij de marine terechtkomt, en de Atlantische Oceaan over wordt gestuurd om te strijden tegen opstandige Amerikaanse kolonisten. In Amerika leiden zijn verre neven Cal en Aidan Courtney, zonder dat Rob het weet, een opstand tegen de Britten. Hun enige wens is Amerikaanse onafhankelijkheid, en ze zijn vastbesloten om de Britten uit Amerika te verdrijven.' Stormvloed' is ongecompliceerd en met vaart geschreven en neemt de lezer mee naar een Amerika op de rand van een alles veranderende revolutie. Het boek zal lezers aanspreken die houden van historische thrillers. Wilbur Smith (Ka…Lire la suite

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by jimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langue…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions