Livre
Néerlandais
In het oude Egypte wordt een jonge spion door een verzetsgroep op een missie gestuurd om bondgenoten te vinden. Het lot van het koninkrijk ligt in zijn handen.
Titre
Titanenstrijd
Auteur
Wilbur Smith Mark Chadbourn
Traducteur
Anne-Marieke Buijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Titans of war
Éditeur
Haarlem: Xander, 2022
364 p. : kaarten
ISBN
9789401618151 (paperback)

Commentaires

Een spannende historische roman uit de ‘Egypte’-serie van Wibur Smith. Egypte gaat al vijftig jaar gebukt onder talloze verwoestende oorlogen tegen de Hyksos, een bloeddorstig volk uit het oosten. Toch is er hoop voor het oude Egypte: een kleine verzetsgroep geleid door de dappere Taita, een voormalig tot slaaf gemaakte, komt in opstand. Piay werd door zijn ouders aan Taita toevertrouwd toen hij nog maar vijf jaar was, en is inmiddels opgeleid tot spion. Vastbesloten om zijn waarde te bewijzen, vertrekt hij op een gevaarlijke missie naar het noorden om bondgenoten te vinden. Maar de situatie wordt steeds wanhopiger, en het lot van het koninkrijk ligt in zijn handen. Zeer toegankelijke en met vaart geschreven. Met kaart. Wilbur Smith (Kabwe, 1933 - Kaapstad, 2021) was een internationaal bekende Zuid-Afrikaanse romanschrijver en scenarioschrijver. Hij schreef meer dan veertig boeken. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by jimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langue…En lire plus sur Wikipedia