Als een jongeman bij het vermoorde lichaam van zijn moeder ontwaakt, gaat hij op zoek naar de ware toedracht en komt tot een schokkende ontdekking.
Titre
Een goede zoon
Auteur
You-Jeong Jeong 1966-
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The good son
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2019
333 p.
ISBN
9789403158105 (paperback)

Commentaires

Claustrofobisch Seoul

Thriller. You-Jeong Jeong is razend populair in Zuid-Korea. Haar eerste vertaalde roman is spannend, claustrofobisch en psychologisch uitmuntend uitgewerkt.

Een man wordt wakker. Hij zit onder het bloed en weet niet hoe dat komt. Even later ontdekt hij het lijk van zijn moeder. Haar keel is overgesneden. Alles lijkt erop dat hij het gedaan heeft. In plaats van de politie te bellen verstopt hij het lichaam en wacht af. Die claustrofobische scène smeert You-Jeong Jeong in haar misdaadroman Een goede zoon uit over ruim tachtig bladzijden. En dan moet het eigenlijke verhaal nog beginnen.

You-Jeong Jeong verkocht al ruim een miljoen boeken. Overal lees je dat zij ervan droomde om schrijver te worden, maar dat haar moeder dat resoluut afkeurde. Ze werd verpleegster, maar bleef schrijven. Pas toen ze 41 was, debuteerde ze. Een goede zoon is haar vierde roman en de eerste die in het Engels en het Nederlands werd vertaald.

Mooi spreidt You-Jeong ­Jeong de complexe familierelaties in Een goede zoon over het verhaal uit, zodat langzaam duidelijk wordt wat zich allemaal in het verleden heeft afgespeeld. Voorop staat de biz…Lire la suite

Op een dag wordt Yu-jin wakker en ontdekt het vermoorde lichaam van zijn moeder. Hij kan zich niets herinneren en denkt dat hij een epileptische aanval heeft gehad. Dergelijke aanvallen krijgt hij wanneer hij zijn medicijnen niet inneemt. Door informatie die hij vindt in een dagboek van zijn moeder komt hij erachter dat hij een gevaar is voor zijn omgeving, omdat hij een psychopaat is. Hij doodt ook zijn tante, die hem de medicijnen voorschreef. Daarna zet hij een zelfmoordactie in scène. Zijn broer komt daarbij om, hij overleeft en verdwijnt. Dit is een psychologische thriller. Vanaf het begin denkt de lezer te weten hoe alles gebeurd is, maar dat blijkt niet zo te zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit de hoofdpersoon, Yu-jin, zodat een goed beeld ontstaat van zijn gedachtegang. Er zijn niet veel acties en dialogen, waardoor het lezen minder makkelijk is, maar het verhaal op zich is zo boeiend dat de lezer blijft doorgaan. De afloop is verrassend en zeer bevredigend. Een bijzonder v…Lire la suite

À propos de You-Jeong Jeong

CC BY-SA 4.0 - Image by LTI Korea

Jeong You Jeong (정유정, romanisation préférée par l'auteur selon LTI Korea) ou Jeong Yu-jeong, née le 15 août 1966, est une écrivaine sud-coréenne.

Ses œuvres principales sont Shoot me in the Heart (내 심장 을 쏴라, « Tire dans mon cœur »), roman sur des jeunes en quête de liberté qui veulent s'échapper d'un hôpital psychiatrique ; Les nuits de sept ans (7 년 의 밤), roman sur l'histoire d'un père qui a été forcé de devenir un meurtrier, et d'un garçon qui grandit comme le fils du meurtrier ; 28, portant sur la fin du monde provoquée par une épidémie d'origine hydrique ; et Généalogie du mal, sur l'intériorité d'un tueur psychopathe.

Les films Shoot Me in the Heart et Seven Years of Night sont adaptés de ses œuvres.

Biographie

Jeong You Jeong est née le En lire plus sur Wikipedia