Buurtcomputer is een project dat de digitale kloof in onze gemeente wil helpen verkleinen. In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media immers onmisbaar geworden. Ze vormen een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die geen toegang hebben tot digitale media of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden.

Openbare computerruimte

Onze vrijwilligers staan steeds vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen in de openbare computerruimte (Huis van de Sociale Economie, Stationsplein 17 - 19 en in de Bibliotheek tijdens de openingsuren). Tijdens de vrije inloopmomenten zullen de vrijwilligers je individueel begeleiden bij je vragen. Er is begeleiding voorzien op volgende momenten:

In de bibliotheek:

-  op maandag van 14 tot 15.30 uur

In het Huis van de Sociale Economie:

-  op maandag van 9 tot 12 uur

-  op donderdag van 9 tot 12 uur en van 19 tot 21 uur (vanaf 9 december van 19.30 tot 21.30 uur)

Lukt het je niet om tijdens deze openingsmomenten te komen?

Geen probleem, geef een seintje en er wordt een afspraak voor jou geregeld met een begeleider op het moment van jouw keuze. Maak hier een afspraak

Gratis computerlessen

Daarnaast worden op regelmatige basis gratis computerlessen georganiseerd.  Dit najaar komen volgende thema's aan bod:

- Werken met een windows-pc voor beginners
- E-mail voor beginners
- Excel voor beginners
- Wat gebeurt er achter mijn scherm?
- Itsme
- Mijn Burgerprofiel
- Smartphonefotografie
- Fotobewerking met Snapseed
- Instagram voor beginners
- Google foto's
- Canva

Alle informatie over deze cursussen vind je hier.

Hoe schrijf ik in?

Inschrijven voor de initiaties kan op verschillende manieren:

- via een mailtje naar buurtcomputer@denderleeuw.be (geef zeker je naam, adres, telefoonnummer en de initiaties waarvoor je wil inschrijven).
- door langs te komen tijdens de openingsuren van de bibliotheek
- tijdens de vrije inloopmomenten in het Huis van de Sociale Economie.

BuurtComputer20.png