Buurtcomputer is een project om de digitale kloof in onze gemeente actief te helpen verkleinen. In onze huidige maatschappij is het gebruik van nieuwe media immers onmisbaar geworden. Ze vormen een onderdeel van ons dagelijks leven. Mensen die er geen toegang toe hebben of geen computervaardigheden hebben, dreigen uitgesloten te worden.

BuurtComputer20.png

Openbare computerruimtes 

Onze vrijwilligers staan steeds vol enthousiasme klaar om bezoekers te ontvangen in twee openbare computerruimtes. Iedereen is welkom om langs te komen en kennis te maken met Buurtcomputer. Tijdens de vrije inloopmomenten kunnen de vrijwilligers u individueel begeleiden bij uw vragen. Er is begeleiding voorzien op volgende momenten:

  • In het Huis van de Sociale Economie (Stationsplein 17-19): elke maandag & donderdag van 09.00 tot 12.00 uur
  • In de bib (Vrijheidsstraat 11): elke maandag van 14.00 tot 15.30 uur

Op afspraak

Lukt het u niet om tijdens deze openingsmomenten te komen?

Geen probleem, geef een seintje en er wordt een afspraak voor u geregeld met een begeleider op het moment van uw keuze:

Gratis computerlessen

Daarnaast worden er ook op regelmatige basis gratis computerlessen georganiseerd. De nieuwe initiaties van de Buurtcomputer gaan in januari 2020 van start. De Buurtcomputer biedt een uitgebreid aanbod van gratis computerinitiaties aan. Je hebt ruime keuze uit lessen over YouTube, smartphonefotografie, Kopen en verkopen op het internet e.d. Je kan de folder hier raadplegen.

Hoe schrijf ik in?

Kom langs in één van onze computerruimtes om je VOORAF te laten inschrijven. Inschrijven voor deze initiaties kan je in de bibliotheek tijdens de openingsuren en tijdens de vrije inloop in het Huis van de Sociale Economie en in de bibliotheek .

 

KOMENDE INITIATIES

Google Maps VOLZET

Gebruik Google Maps op je computer, telefoon of tablet om te zoeken, te verkennen en overal ter wereld de weg te vinden. Naast het basisgebruik doorgronden we in deze initiatie alle mogelijkheden van Google Maps zoals de satellietbeelden, de routeplanner, “Street View”, realtime verkeersinformatie… Opgelet! Om deze initiatie te kunnen volgen heb je een Google-account nodig, vergeet ook je paswoord niet. Heb je dit nog niet en wens je hierbij hulp? Contacteer ons of kom eens langs tijdens onze vrije inloopmomenten.

  • Praktisch: VOLZET.

iPadOS

Je bent de gelukkige gebruiker van een Apple iPad die nog steeds in aanmerking komt voor de nieuwste updates? De iPad ontving in het najaar een nieuwe update inclusief een nieuw besturingssysteem, iPadOS. Er zijn heel wat nieuwigheden en verborgen verbeteringen die we samen zullen ontdekken.

  • Praktisch: op zaterdag 4 april 9.30 tot 12.00 uur op in de bibliotheek. Nog enkele plaatsen vrij!                   

Kopen en verkopen op het internet  VOLZET

Je hebt het vast al gemerkt: mensen shoppen vandaag steeds meer online. In deze initiatie bespreken we hoe je via een app een ticket kan kopen voor de bus, hoe je met je smartphone kan betalen bij de slager en waar je online een mooi geschenk kan kopen.

  • Praktisch: VOLZET.                      

E.H.B.O. Computer VOLZET

Help! Mijn laptop start niet meer... Hoe kan ik nagaan of mijn laptop nog te redden valt? In deze initiatie komen de meest voorkomende hard- en softwareproblemen aan bod. We staan hierbij vooral stil bij de mogelijke oplossingen. 

  • Praktisch: VOLZET