Afhaalpunt bibliotheek Denderleeuw tijdens de sluiting

De bibliotheek heeft sinds vrijdag 3 april 2020 een afhaalpunt voor materialen.  Hier alvast een woordje uitleg hoe dit in zijn werk gaat:

Voor wie?

Leden van de bibliotheek Denderleeuw.

Welke materialen?

Alle beschikbare materialen (boeken, dvd’s, strips, …) kunnen uitgeleend worden. Je kan maximaal 10 materialen ontlenen.

Als je op dit moment al 25 materialen hebt uitgeleend, moet je die eerst inleveren vooraleer je nieuwe materialen kan reserveren.

Hoe reserveren?

Zoek in de online catalogus https://denderleeuw.bibliotheek.be  welke materialen je graag wil ontlenen én of die beschikbaar zijn.

Stuur jouw aanvraag van materialen door via e-mail naar bibliotheek@denderleeuw.be  met vermelding van jouw voornaam, familienaam, adres en telefoonnummer. Onze medewerkers behandelen de aanvragen in volgorde hoe ze aankomen. Zij leggen jouw gevraagde materialen klaar in een pakket.

Vervolgens ontvang je een bevestigingsmail van onze medewerkers. Hierin laten we jou weten welke materialen klaarliggen en vanaf wanneer jij dit pakket kan ophalen in het afhaalpunt.

Opgelet:

• Je mag jouw pakket met gereserveerde materialen pas ophalen van zodra je een bevestigingsmail hebt ontvangen van de bibliotheek!
  • Wie niet over internet beschikt, kan telefonische reserveren op het nummer 0499 777 545.

Hoe ophalen?

Van zodra je een bevestigingsmail ontvangt van de bibliotheek, ligt jouw pakket met materialen ter beschikking in het afhaalpunt.

Het afhaalpunt is beperkt geopend, van maandag tot vrijdag tussen 14:00 u en 16:00 u en op donderdagavond tussen 18:00 u en 19:00 u.

Bij aankomst wordt gevraagd om buiten te wachten, op 1,5 meter van de andere bezoekers. Er wordt slechts één bezoeker per keer binnengelaten in de bib.

Aan de balie is een veilige zone afgebakend. Van zodra jouw identiteitskaart getoond is, bezorgt de bibliotheekmedewerker jou het gereserveerde pakket.

Gelieve alleen te komen, zonder andere gezinsleden, en deze maatregelen goed op te volgen.

Opgelet:

• Breng jouw identiteitskaart mee naar het afhaalpunt
  • De materialen die jij hebt gereserveerd blijven 5 werkdagen beschikbaar in het  afhaalpunt. Nadien worden de materialen opnieuw ter beschikking gesteld van andere gebruikers.
  • De materialen zijn automatisch uitgeleend voor een periode van 6 weken

Veiligheidsmaatregelen

Onze medewerkers dragen handschoenen en werken achter een wand van plexiglas, zodat alle veiligheidsmaatregelen genomen worden.

Ingeleverde materialen worden 3 dagen in quarantaine bewaard. Dit betekent ook dat deze materialen drie dagen niet beschikbaar zullen zijn voor uitleen.

Meer info: bibliotheek@denderleeuw.be of 053 66 84 84