De Buurtcomputer is terug! De Vrije Inloop is alweer even gestart, vanaf september kan je ook weer bij ons terecht voor initiaties.

Lees verder

Goed nieuws! De vrije inloopmomenten van de Buurtcomputer komen er weer aan. De vrijwilligers staan te popelen om jullie computerproblemen op te lossen!

Lees verder
Afhaalpunt 2020

Samen tegen corona: het bibliotheekteam gaat aan de slag in Denderdal! De bibliotheek wordt weer een afhaalpunt.

Begin april schakelden we over naar een afhaalsysteem omdat er in het vaccinatiecentrum en het callcenter een dringende nood is aan bijkomende personeelsinzet. Vier bibliotheekcollega's worden ingezet in Denderdal, de andere zorgen voor jouw leesvoer.

 

Lees verder

Nieuwe dienst: online betalen via de bibliotheekwebsite

Vanaf 4 januari kan je alle openstaande kosten bij de bibliotheek makkelijk online afrekenen. Geen kleingeld op zak? Geen probleem, de bib gaat helemaal mee met zijn tijd. Reservaties, boetes, prints, noem maar op: je betaalt snel, handig en coronavirusvrij via je Mijn Bibliotheek-profiel. Aanmelden en met één druk op de knop betaal je alle openstaande schulden op je bibliotheekkaart .

Lees verder
ebook

E-boeken in de bib!

Hoe werkt het? Je meldt je eerst aan in cloudLibrary-app met je "Mijn Bibliotheek-profiel". In deze gratis app kan je e-boeken zoeken, ontlenen en lezen!

Op welke toestellen? De e-boeken lees je met een e-reader, tablet, smartphone, laptop of een desktop-pc.

Lees verder

Lerarenkaart

Vanaf december tot augustus kunnen leerkrachten die in Denderleeuw wonen de lerarenkaart ophalen in de bibliotheek tijdens de openingsuren. Je kan hiervoor terecht aan de infobalie. Op vertoon van je eID of je vorige lerarenkaart ontvang je de nieuwe lerarenkaart. 

 

Lees verder

Mmmm....boekjes

Het project Mmmm...boekjes is één van de activiteiten van BibArt, het samenwerkingsverband tussen de bibliotheken van Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert, Lede en Ninove.  Het is een leesbevorderingsproject voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees verder

Spaaractie eerste lezers

Wie juist start met lezen, kan in de bib sparen voor een mooi leesboek.  De nieuwe spaarkaarten en prachtige boeken zijn er voor alle kinderen van het eerste leerjaar.  

Lees verder
De leesjury

De Leesjury

De Leesjury Denderleeuw is een jury van kinderen en jongeren tussen 6 en 14 jaar.  Van oktober tot april lezen zij een stapeltje boeken.  Om de maand bespreken ze samen met de andere juryleden en hun begeleider de boeken in de bibliotheek.  

Lees verder

Leesclub in de bib

De leesclub is een samenwerking tussen de openbare bibliotheek en het Davidsfonds van Denderleeuw.  Boekenwurmen en occasionele lezers komen op een vrijdagavond van oktober tot mei enkele keren samen om hun leeservaringen te delen. 

Lees verder