Thema: een 'genummerd' boek

Doe mee met onze Reading Challenge: hoeveel boeken ga jij lezen in 2023? Of het er nu vijf, dertig of honderd zijn, in 2023 inspireren we je om vooral met veel plezier te blijven lezen. Ga jij de uitdaging aan?

Reading Challenge

Van ons krijgen jullie tips, véél tips. Elke maand bieden we een schat aan bekende en minder bekende boeken uit alle onderdelen van onze collectie, telkens rond een ander thema.

In februari dagen we je uit om een ‘genummerd’ boek te lezen We gebruiken getallen om ergens waarde aan te geven of om iets meetbaar te maken, zoals de tijd of het aantal personen dat je komt storen als je je boek aan het lezen bent. Ook in boeken komen getallen veelvuldig voor. Getallen kunnen een grote rol spelen in boeken. Een inspecteur die op zoek is naar de betekenis van een bepaald nummer, een jonge vrouw die op een bepaald tijdstip met haar geliefde heeft afgesproken, een vertrekkende trein die gehaald moet worden of een datum die alles verandert. Deze maand dagen we je uit om een boek op te pakken waarin getallen een rol spelen of die een cijfer in de titel hebben. Je vindt de lijst met titels op onze website. Heb je genoten van één van onze tips? Post een foto van jezelf met het boek op Facebook of Instagram met de hashtag #DenderleeuwLeest of tag Denderleeuw in je verhaal. 

Geen fan van facebook? Dan mag het ook old school, met ons invulboekje dat je vindt bij ons standje.